Alles wat je moet weten over de Flitsbezorger Flink!

Wat is Flink?

Flink is een online supermarkt. Alles wat je in de supermarkt kunt kopen, kun je ook bestellen via de Flink-app. De boodschappen worden dan binnen 10 minuten bij je thuisbezorgd. Flink wordt dan ook wel een ‘flitsbezorger’ genoemd.
Flink is opgericht in december 2020 door Oliver Merkel, Julian Dames en Christoph Cordes. In de VS bestaat flitsbezorging al een langere tijd, maar in Nederland is dit fenomeen nog vrij nieuw en is deze dienst pas ontstaan tijdens de coronacrisis, waarin veel mensen thuis moesten blijven en flitsbezorging een makkelijke manier was om boodschappen in huis te halen zonder zelf de deur uit te hoeven gaan.
Het assortiment van Flink bestaat uit meer dan 2200 producten. Op 21 november 2021 ging de eerste ‘hub’ open in Nederland. ‘Hubs’ zijn de magazijnen in Nederland waarin alle producten staan opgeslagen. Deze magazijnen worden ook wel eens ‘dark stores’ genoemd omdat het winkels zijn zonder bezoekers.

Hoe werkt Flink?

In magazijnen rondom de stad waar via de Flink-app boodschappen besteld kunnen worden, verzamelen zogenaamde ‘order pickers’ jouw bestelling in het magazijn en scannen zij alle producten. Ook pakken ze jouw boodschappen in. Vervolgens geven ze de ingepakte boodschappen aan de bezorgers, ook wel ‘riders’ genoemd, die deze dan bij jou tot aan de voordeur komen bezorgen. En dat allemaal binnen 10 minuten! Er verschijnen steeds meer ‘hubs’. Dit betekent dat steeds meer mensen in Nederland gebruik kunnen maken van deze dienst. Zoals hierboven al genoemd bestaat het assortiment van Flink uit meer dan 2200 producten. Dit zijn verse producten zoals groente en fruit, maar ook alcohol en huishoudelijke producten. Je betaalt 3,00 per bestelling aan bezorgingskosten. Flink is dagelijks te bestellen van 08:00 uur tot 00:00 uur. Je kunt in de app afrekenen met Creditcard, Apple Pay, iDeal en Paypal.

Wat bezorgd Flink?

Bij Flink kun je hetzelfde bestellen als in de supermarkt. Ook vers groente en fruit.  Flink heeft zelfs groente en fruit met BIO-keurmerk. Dit is uniek voor Flink. Daarnaast kun je er alcohol bestellen, huishoudelijke producten, verzorgingsproducten zoals gezichtsverzorging, tandpasta, gezichtsverzorging, coronatesten, condooms, vitaminepillen, zonnebrand, droogshampoo, wasmiddel, scheermesjes, en dameshygiëne. Ook bezorgt Flink BBQ tools, kant- en klare maaltijden, kattenvoer, magazines en spelletjes. Ook heeft sieraden- en kledingmerk MyJewellery een partnership met Flink en zijn deze sieraden via Flink te bestellen. Handig als je last-minute nog een cadeautje nodig hebt.

Alle producten per categorie​

Hoe duur is Flink?

Op Flitsapps.nl kun je gemakkelijk opzoeken welke prijzen Flink hanteert voor de producten. Klik op ‘aanbieders’, vervolgens op ‘Flink’ en zo kun je per categorie bekijken hoe duur de boodschappen bij Flink zijn op dat moment. Ook kun je filteren op bepaalde merken en kun je de prijzen van Flink vergelijken met de prijzen van andere Flitsbezorgers zoals Getir en Gorillas, die op dit moment ook actief zijn in veel Nederlandse steden.

Start met vergelijken!

Zijn er extra kosten bij Flink?

Zoals hierboven al genoemd, zijn de bezorgkosten van Flink per bestelling 3,00 euro. Het minimum bestelbedrag is bij Flink op dit moment 10 euro.

Is Flink winstgevend?

Gorillas bezorgt boodschappen binnen 10 minuten bij je thuis en de prijzen voor de producten zijn vergelijkbaar met supermarktprijzen. ‘Wat is dan precies het verdienmodel?’ zul je je misschien afvragen. In de huidige situatie heeft  Gorillas echter geen winstgevend verdienmodel. In een artikel in het Financiële Dagblad schat analist Clément Genelot van Bryan Garnier dat flitsbezorgers momenteel op elke euro omzet een brutoverlies van tussen de 30 en 50 eurocent lijden. De reden dat Flitsbezorgers wel kunnen blijven bestaan, is omdat investeerders geld investeren in de bezorgingsdienst. Zij hebben er vertrouwen in dat het bedrijf in de toekomst wel winstgevend zal worden. Wat daar vooral voor nodig is, is dat het aantal bestellingen omhoog zullen gaan. 

Gorilla’s heeft €240 miljoen opgehaald bij onder andere Coatue Management, DST Global, Tencent, Fifth Wall, Green Oaks en Atlantic Food Labs. In totaal heeft Gorillas in 2021 850 miljoen aan investeringen opgehaald.

Motto: to give people back some of their valuable time during their hectic days and impress them with our service every time they order

Wat bezorgt Flink?

Flink bezorgd op dit moment in de volgende steden steden in Nederland: Almelo, Almere, Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Apeldoorn, Breda, Bussum, Capelle aan den IJssel, Delft, Deventer, Dordrecht, Ede, Den Haag, Ede, Eindhoven, Enschede, Gouda, Groningen, Haarlem, Hengelo, Hilversum, Katwijk aan Zee, Leeuwarden, Leiden, Lelystad, Maastricht, Nijmegen, Roosendaal, Rotterdam, Rijswijk, Spijkenisse, Tilburg, Utrecht, Veenendaal, Zeist en Zoetermeer. Zit jouw stad er nog niet bij? Het is mogelijk om bij Flink jouw stad op de wachtlijst te zetten. Flink komt dan zo snel mogelijk naar jouw stad toe.

Wat als er iets misgaat met de bezorging of met mijn boodschappen?

Als het erg druk is bij Flink, kan het soms wat langer duren voordat je bestelling bezorgd kan worden. De bezorgtijd wordt altijd aangegeven in de app voordat je je bestelling plaatst, zo weet je altijd waar je aan toe bent voordat je je boodschappen hebt besteld.
Mocht de bestelling er na de aangegeven levertijd nog niet zijn, kan je gemakkelijk via de App met Flink contact opnemen. Zij zullen dan met je meekijken en je verder helpen.
Als een product wat je hebt besteld niet meer geleverd kan worden door Flink, zullen ze hierover contact met je opnemen om een oplossing te vinden. 

Let op: als je eenmaal op de ‘bestel’ knop hebt gelikt, kan je jouw besteling niet meer aanpassen. Dit komt omdat, zodra jij op de knop klikt, direct ‘order pickers’ voor jou aan de slag gaan om jouw boodschappen binnen 10 minuten te kunnen bezorgen.

Heeft Flink kortingscodes?

Op dit moment krijg je 15 euro korting op je eerste bestelling bij Flink wanneer je de code ‘NL15FB’ gebruikt. Daarnaast zijn op dit moment de volgende kortingscodes in omloop:
‘FLINKEVRIEND’, ‘FLINKETREK’ en ‘TIKKIE15’. Ook zijn er ‘influencers’ en bekende Nederlanders die op Instagram samenwerken of een partnership hebben met Flink. Dit zijn bijvoorbeeld Chantal Janzen, pienlaathaaretenzien en miljuschka. Het is handig om deze Instagram pagina’s in de gaten te houden wanneer je opzoek bent naar een kortingscode voor Flink!

Flitsapps
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart